Česneková polévka

  • 25 min
  • Jednoduché
Česneková polévka

Ingredience

  • 100g Pancetty
  • 1 malá cibule
  • 1l kuřecího vývaru
  • 4 lžíce česnekové pasty Podravka Natur
  • 150 g kapusty
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a mletý pepř

Příprava

  1. Pancettu nakrájíme na kostičky a smažíme, dokud nebude křupavá (5–7 minut).
  2. Pancettu vyjmeme, na pánvi necháme 1 lžíci tuku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme, dokud nezezlátne.
  3. Osmaženou cibuli vložíme do mixéru spolu s vývarem a česnekovou pastou a rozmixujeme do hladka.
  4. Polévku vrátíme na oheň, přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, parmezán a vaříme, dokud kapusta nezměkne.
  5. Přidáme smetanu a krátce provaříme. Polévku případně dochutíme solí a pepřem.
  6. Pancettu rovnoměrně rozdělíme do misek a podáváme.

Servírování:

Rada: Kapustu můžeme nahradit špenátem, mangoldem nebo jinou vhodnou listovou zeleninou.