Králík agrodolce s basmati rýží Lagris
- Recept od coolinarika.com -Připravte si lahodné králičí maso trochu netradičně – na sladko s čokoládou a ořechy.
 
                    Příprava
- Cibuli, zeleninu a pancettu si nakrájíme na malé kousky. 
- Porce králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce (přebytky oklepeme, ať nepadají do kastrolu). V kastrolu si rozpálíme olivový olej a na prudkém plameni na něm opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak ho přendáme do misky, snížíme plamen na střední stupeň, přidáme máslo, počkáme, až se rozpustí a pak vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. 
- Opékáme cca 5 minut, přidáme pancettu, jalovec (mírně ho rozmačkáme nožem), pepř, tymián a cukr a necháme ještě minutku opéct, až se koření rozvoní. Vrátíme zpět do kastrolu maso. Pak už doplníme jen ocet a cca 500 ml vody, přiklopíme pokličkou a necháme cca 45 minut probublávat. 
- Mezitím si dáme vařit rýži basmati Lagris, kterou připravíme podle návodu na obalu. 
- Ke konci můžeme do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké. Pokud ano, přidáme mandle, rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky. Na mírném plameni necháme čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání - bude to trvat jen několik minut.