Marinovaná feta na řecký způsob
- Recept od coolinarika.com -Feta naložená v bylinkách, ovoněná česnekem a podávaná s Ajvarem – to je lahodná večeře či pohoštění pro mlsnou návštěvu.
Příprava
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje. Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny.
Servírování: Podáváme s miskou jemného Ajvaru Podravka, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.