Kuře Kyjev

  • 40 min
  • 4 osoby
Kuře Kyjev

Ingredience

Na bylinkové máslo

  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce Podravka přísady
  • ½ lžičky mletého černého pepře

Na kuře

  • 4 kuřecí řízky (cca 650 g)
  • půl citrónu
  • 40 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 150 g strouhanky
  • olej na smažení

Příprava

  1. Smíchejte máslo s pažitkou, petrželkou, Podravka přísadou a pepřem.
  2. Máslo s bylinkami vytvarujte do válečku (průměr cca 3 cm), zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit do ledničky.
  3. Řízky nakrájejte na tenké steaky a zlehka naklepejte paličkou.
  4. Kuře trochu osolte a ochuťte šťávou z půlky citrónu.
  5. Bylinkové máslo vytáhněte z lednice a nakrájejte na plátky.
  6. Plátky másla umístěte na každý kuřecí steak a srolujte do roládky (pokud použijete potravinovou fólii, půjde to snadněji).
  7. Každou roládku obalte v trojobalu (mouka, osolené vejce a strouhanka).
  8. Obalené roládky smažte v rozpáleném oleji ze všech stran na mírném ohni.

Servírování: Podávejte teplé se zeleninou vařenou v páře nebo přílohou dle vašeho výběru.

Rada: Pokud neobalené roládky dáte na chvíli do ledničky, maso se trochu stáhne a během smažení se nerozbalí.