Houbová podzimní polévka

  • 55 min
Houbová podzimní polévka

Ingredience

  • 1 velkou cibuli
  • 30 g másla
  • 600 ml masového či zeleninového vývaru
  • 600 g lesních hub
  • sůl a pepř
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur
  • 8 snítek tymiánu
  • hrst hladkolisté petržele
  • lžičku a půl sladké papriky
  • 25 g hladké mouky
  • 100 g plátkové slaniny
  • 1 lžíci olivového oleje

Příprava

  1. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody.
  2. Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a česnekovou pastu Podravka Natur, a ještě minutku povařte, případně dochuťte další solí a pepřem.
  3. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu.
  4. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu.
  5. Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky.
  6. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět.
  7. Přidejte také slaninu a opečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou zcela hotové.