![Houbová podzimní polévka](https://podravkaiovariations.azureedge.net/8bdcc028-be96-11ee-bc0b-5e72675cb69c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Houby pokrájejte na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky. Rozpalte velký hrnec, následně přidejte máslo a olej. Do horkého hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte zesklovatět. Přidejte také slaninu a opečte dozlatova, následně přidejte pokrájené houby a za občasného míchání opékejte, dokud nejsou zcela hotové. Přidejte sladkou papriku, lístky tymiánu, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Promíchejte a opékejte další minutu, následně přilijte vývar a přiveďte k varu. Mírně vařte za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru či vody. Do hotové polévky přidejte pokrájenou petrželku, smetanu a česnekovou pastu Podravka Natur, a ještě minutku povařte, případně dochuťte další solí a pepřem. Naservírujte na talíře, můžete přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu.