Příprava
Houby nakrájíme na tenké plátky, cibuli na drobné kousky a plátky slaniny na tenké nudličky. Rozpálíme velký hrnec, následně přidáme máslo a olej. Do horkého hrnce přidáme cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme také slaninu a opečeme dozlatova, následně přidáme pokrájené houby a za občasného míchání opékáme, dokud nejsou zcela hotové. Přidáme sladkou papriku, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a zaprašíme moukou. Promícháme a opékáme další minutu, následně přilijeme vývar a přivedeme k varu. Mírně vaříme za občasného promíchání 15 minut bez pokličky, pokud je polévka až příliš hustá, přidáme ještě trochu vývaru či vody. Do hotové polévky přidáme pokrájenou petrželku, smetanu a česnekovou pastu, a ještě minutku povaříme, případně dochutíme další solí a pepřem. Naservírujeme na talíře, můžeme přidat nasekanou petrželku či microgreens na ozdobu.