Lilková roláda

Lilek je výživná zelenina, kterou můžete upravit na nepřeberné množství způsobů. My vám přinášíme recept, jak jej připravit jako chutnou roládu. Výsledné jídlo nejen že dobře chutná, ale také dobře vypadá.

  • 60 min
  • 4 osoby
Lilková roláda

Ingredience

  • 800 g Podravka krájených rajčat
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 700 g lilku
  • 200 g vařené šunky krájené na plátky
  • 200 g sýra mozarella
  • 50 g eidamu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • 50 g parmazánu na posypání 50 g parmazánu na posypání
  • sůl
  • nové koření

Příprava

  1. Lilky pokrájejte na plátky a vložte do osolené vody na 15 minut, sceďte, osolte a opražte.
  2. Na každý plátek lilku dejte plátek šunky, nakrájenou mozarellu a zarolujte.
  3. Na olivovém oleji opražte nakrájenou cibulku, přidejte krájená rajčata, sůl, nové koření, cukr, bazalku, česnek a vše poduste, dokud nevznikne hustá omáčka.
  4. Do zapékací misky dejte polovinu připravené omáčky. Na ni položte připravené lilkové rolády. Rolády přelijte zbylou omáčkou. Vše posypte strouhaným sýrem a pečte cca 15 minut v troubě předehřáté na 230 stupňů.

Servírování: Před podáváním posypte eidamem.

Výživové údaje

Energetická hodnota 419 kcal / 1.751 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.