Brambory pečené v troubě

I tak jednoduché jídlo, jako jsou pečené brambory, se může stát pomocí kořenící směsi Podravka na pečené brambory vrcholným gurmánským zážitkem. A příprava je přitom tak snadná.

  • 75 min
  • 4 osoby
Brambory pečené v troubě

Ingredience

  • 1,2 kg brambor
  • 2 lžičky Podravka na pečené brambory
  • 120 g cibule
  • 1 lžička másla
  • 80 g prorostlé slaniny nakrájené na plátky
  • 150 ml sladké smetany
  • 80 g strouhaného sýra (ementál nebo eidam)
  • 100 g cherry rajčátek
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Příprava

  1. Cibuli nakrájenou na plátky podusíme na másle, přidáme slaninu nakrájenou na 2 cm silné plátky. Krátce opečeme.
  2. Brambory nakrájíme na větší kostičky nebo plátky a důkladně promícháme s kořenící směsí.
  3. Na dno ohnivzdorné nádoby pokládáme slaninu s cibulkou. Na tuto vrstvu rozložíme brambory a na ně cherry rajčátka (pokud jsou příliš velká, rozkrojíme je na poloviny). Vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
  4. Pečeme 50 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Na závěr posypeme parmazánem a pečeme dalších 10 minut.

Servírování: Podáváme teplé s čerstvým salátem.

Rada: Pokud spěcháte a nemáte čas čekat, až brambory v troubě změknou, můžete je předem krátce povařit.