Těstoviny Primavera

  • 40 min
  • Jednoduché
Těstoviny Primavera

Ingredience

  • 350 g těstovin např. penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední fialová cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cuketa
  • 90 g másla
  • 75 g strouhaného parmazánu
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur
  • 40 g sušených rajčat
  • 150 g cherry rajčat
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl a mletý pepř

Příprava

  1. Těstoviny vložíme do horké osolené vody a uvaříme, poté scedíme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte cibuli nakrájenou na tenké plátky a mrkev nakrájenou na tyčinky. Za stálého míchání smažte do změknutí, asi 5 minut. Vyjměte na talíř a přikryjte.
  3. Na pánev přidejte zbývající lžíci olivového oleje a nakrájenou cuketu. Opečte ji dozlatova, celkem asi 6 minut, poté ji vyndejte na talíř s mrkví.
  4. Do pánve přidejte máslo a když se rozpustí, vmíchejte parmazán, mléko, bazalku, česnek, zeleninovou pastu, sůl a mletý černý pepř. Promíchejte.
  5. Vmícháme nakrájená sušená rajčata a cherry rajčata nakrájená na poloviny, poté stáhneme z plotny. Do pánve přidejte těstoviny, mrkev a cuketu a jemně promíchejte, aby se ingredience spojily.
  6. Podávejte posypané parmazánem a nakrájenou čerstvou bazalkou.

Rada: Zeleninu můžete také připravit tak, že ji dochutíte solí a pepřem, zalijete olivovým olejem a upečete v troubě na 200 °C 15–20 minut.