
Příprava
Těstoviny vložíme do horké osolené vody a uvaříme, poté scedíme. Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a mrkev nakrájenou na tyčinky. Za stálého míchání smažíme do změknutí, asi 5 minut. Vyjmeme na talíř a přikryjeme. Na pánev přidáme zbývající lžíci olivového oleje a nakrájenou cuketu. Opečeme ji dozlatova, celkem asi 6 minut, poté ji vyndáme na talíř s mrkví. Do pánve přidáme máslo a když se rozpustí, vmícháme parmazán, mléko, bazalkovou, česnekovou a zeleninovou pastu, sůl a mletý černý pepř. Promícháme. Vmícháme nakrájená sušená rajčata a cherry rajčata nakrájená na poloviny, poté stáhneme z plotny. Do pánve přidáme těstoviny, mrkev a cuketu a jemně promícháme, aby se ingredience spojily. Podáváme posypané parmezánem a nasekanou čerstvou bazalkou.
Rada: Zeleninu můžete také připravit tak, že ji dochutíte solí a pepřem, zalijete olivovým olejem a upečete v troubě na 200 °C 15–20 minut.