Těstoviny Primavera

  • 40 min
  • Jednoduché
Těstoviny Primavera

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350 g těstovin např. penne
  • parmezán a čerstvá bazalka k podávání
  • 150 g cherry rajčat
  • 40 g sušených rajčat
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl a mletý pepř
  • 2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur
  • ½ lžičky česnekové pasty Podravka Natur
  • 1 lžička bazalkové pasty Podravka Natur
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 75 g strouhaného parmazánu
  • 90 g másla
  • 1 velká cuketa
  • 1 velká mrkev
  • 1 střední fialová cibule

Příprava

  1. Těstoviny vložíme do horké osolené vody a uvaříme, poté scedíme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a mrkev nakrájenou na tyčinky. Za stálého míchání smažíme do změknutí, asi 5 minut. Vyjmeme na talíř a přikryjeme.
  3. Na pánev přidáme zbývající lžíci olivového oleje a nakrájenou cuketu. Opečeme ji dozlatova, celkem asi 6 minut, poté ji vyndáme na talíř s mrkví.
  4. Do pánve přidáme máslo a když se rozpustí, vmícháme parmazán, mléko, bazalkovou, česnekovou a zeleninovou pastu, sůl a mletý černý pepř. Promícháme.
  5. Vmícháme nakrájená sušená rajčata a cherry rajčata nakrájená na poloviny, poté stáhneme z plotny. Do pánve přidáme těstoviny, mrkev a cuketu a jemně promícháme, aby se ingredience spojily.
  6. Podáváme posypané parmezánem a nasekanou čerstvou bazalkou.

Rada: Zeleninu můžete také připravit tak, že ji dochutíte solí a pepřem, zalijete olivovým olejem a upečete v troubě na 200 °C 15–20 minut.