
Příprava
Římský salát natrhejte na menší kusy a řádně omyjte, nechte prozatím okapat v cedníku. Nyní připravte dresink. Majonézu promíchejte s olivovým olejem, jogurtem, česnekovou pastou Podravka Natur, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Přimíchejte na velmi jemné kousky nakrájené ančovičky a parmazán. Silně opepřete. Ochutnejte, případně dochuťte octem, hořčicí, česnekovou pastou, parmazánem či pepřem. Dejte prozatím stranou. Troubu předehřejte na 200 C° a plech vystelte pečicím papírem. Toustový chléb pokrájejte na kostičky, zakápněte olejem a rozprostřete rovnoměrně na plech. Vložte do předehřáté trouby a pečte za občasného promíchání asi 10-15 minut. Raději krutony sledujte, ať se nepřipálí. Jakmile jsou krutony hotové, salát zkompletujte. Listy římského salátu natrhejte, omyjte a silně vyždímejte, nejlépe ještě lehce osušte papírovou utěrkou. Pokud by v salátu zůstala voda, dresing by byl řídký. Suché listy nasypte do misky, přidejte dresink a promíchejte. Přidejte hotové krutony a hobliny parmazánu a opět promíchejte. Dobrou chuť Pokud chcete, můžete přidat i grilovaná kuřecí prsa.