Caesar salát

Caesar salát

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 90 g majonézy
  • olej na smažení
  • sůl a pepř
  • 1 lžíci řepkového oleje
  • 15 g parmazánu na hobliny
  • 4 plátky toustového chleba
  • střední římský salát
  • pepř
  • 45 g najemno strouhaného parmazánu
  • 3 ančovičky
  • 1 lžičku česnekové pasty Podravka Natur
  • 1 lžíci vinného octu
  • 5 g citronové šťávy
  • 1 lžičku hořčice
  • 1 lžíci bílého jogurtu

Příprava

  1. Římský salát natrhejte na menší kusy a řádně omyjte, nechte prozatím okapat v cedníku.
  2. Nyní připravte dresink. Majonézu promíchejte s olivovým olejem, jogurtem, česnekovou pastou Podravka Natur, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Přimíchejte na velmi jemné kousky nakrájené ančovičky a parmazán. Silně opepřete. Ochutnejte, případně dochuťte octem, hořčicí, česnekovou pastou, parmazánem či pepřem. Dejte prozatím stranou.
  3. Troubu předehřejte na 200 C° a plech vystelte pečicím papírem. Toustový chléb pokrájejte na kostičky, zakápněte olejem a rozprostřete rovnoměrně na plech. Vložte do předehřáté trouby a pečte za občasného promíchání asi 10-15 minut. Raději krutony sledujte, ať se nepřipálí.
  4. Jakmile jsou krutony hotové, salát zkompletujte. Listy římského salátu natrhejte, omyjte a silně vyždímejte, nejlépe ještě lehce osušte papírovou utěrkou. Pokud by v salátu zůstala voda, dresing by byl řídký. Suché listy nasypte do misky, přidejte dresink a promíchejte. Přidejte hotové krutony a hobliny parmazánu a opět promíchejte. Dobrou chuť Pokud chcete, můžete přidat i grilovaná kuřecí prsa.