Vepřová krkovice v marinádě z Ajvaru

Krkovička naložená v Ajvaru s česnekem a bylinkami? Vynikající v kombinaci s grilovanou zeleninou.

  • 30 min
Vepřová krkovice v marinádě z Ajvaru

Ingredience

  • hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn)
  • 600g vepřové krkovice vcelku
  • 350g Podravka Ajvaru ostrého
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cukety
  • 1 ks středního lilku
  • 1 ks červené papriky
  • 3 stroužky česneku

Příprava

  1. Do misky dáme nadrobno pokrájený česnek s posekaným rozmarýnem, tymiánem a nakráje-né maso na 1cm plátky. Přidáme půl skleničky Ajvaru, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a řádně promícháme. Necháme chvíli uležet.
  2. Veškerou zeleninu pokrájíme na větší kostky, dáme do misky, přidáme olivový olej, osolíme a opepříme. Grilujeme 4-6 minut z každé strany, dokud nebudou na obou stranách lehce při-pečené a lehce zkaramelizované.
  3. Maso grilujeme z každé strany cca 6 minut dle jeho výšky. Ugrilované maso pokrájíme na plátky, posypeme bylinkami a podáváme.