Voňavé krůtí řízky

Voňavé krůtí řízečky, to je lehké a jednoduché jídlo, na kterém si pochutnáte. Rafinovaný podtón mu dodává omáčka z balzamikového octu, medu a tymiánu.

  • 30 min
  • 4 osoby
Voňavé krůtí řízky

Ingredience

  • 600 g krůtích řízků
  • 2 lžičky Podravky Natura
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balsamikového octa
  • 1 lžička květového medu
  • špetka tymiánu
  • 1 lžička škrob
  • pepř
  • sůl
  • voda (na podlití a na rozmíchání škrobu)

Na servírování

  • vařené těstoviny, noky nebo rýže Lagris

Příprava

  1. Krůtí řízky naklepejte, posypejte Podravkou a opékejte dozlatova na olivovém oleji.
  2. V misce smíchejte balsamikový ocet, med a špetku tymiánu. Touto směsí přelijte pečené maso a krátce orestujte.
  3. Podlijte trochou vody a duste ještě asi 10 minut.
  4. Škrob rozpustěte v malém množství vody, přidejte k masu a vše ještě krátce povařte.
  5. Podle chuti osolte a opepřete.

Servírování: Řízky podávejte s vařenými těstovinami, noky nebo s rýží.

Rada: Nahraďte krůtí maso kuřecím, na lahodné chuti výsledného pokrmu se téměř nic nezmění.

Výživové údaje

Energetická hodnota 370 kcal / 1.547 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.