Jednoduché rychlé čevapčiči
- Recept od coolinarika.com -Čevapčiči pochází z Turecka, ale velmi se rozšířilo také na Balkáně, kde je prezentováno jako specialita z grilu. Recepty na přípravu pravého čevapčiči jsou střeženým tajemstvím každého kuchaře, nám se ale přece jen jeden chutný recept získat podařilo.

Příprava
- Mleté telecí a vepřové maso dáme do hlubší nádoby.
- Přidáme rozmačkaný česnek, Podravka přísadu, kořenící směs grill classic, strouhanku a vše dobře zamícháme.
- Směs necháme 30 minut odstát. Z odstáté směsi vytvarujeme menší válečky.
- Takto připravené čevapčiči napíchneme na špejli nebo grilovací jehlu (na jednu přibližně 5 kusů) a pečeme na dobře rozehřátém grilu. Mřížku grilu před pečením potřeme olejem.
- Během pečení průběžně čevapčiči potíráme olejem.
- Ajvar smícháme s utřeným česnekem, mletými piniovými oříšky, zakysanou smetanou a petrželovou natí.
Servírování: Hotové čevapčiči podáváme s připravenou omáčkou a čerstvým zeleninovým salátem.
Rada: Pro přípravu chutného čevapčiči je důležitá volba opravdu kvalitního masa.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 392 kcal / 1.639 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |