Jednoduché rychlé čevapčiči

Čevapčiči pochází z Turecka, ale velmi se rozšířilo také na Balkáně, kde je prezentováno jako specialita z grilu. Recepty na přípravu pravého čevapčiči jsou střeženým tajemstvím každého kuchaře, nám se ale přece jen jeden chutný recept získat podařilo.

  • 30 min
Jednoduché rychlé čevapčiči

Ingredience

  • 400 g mletého telecího
  • 200 g mletého vepřového
  • 3 lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • ½ lžičky kořenící směsi Podravka Natur grill classic
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhanky
  • olej

Omáčka

  • 200 g Podravka Ajvar jemný
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • 1-2 lžičky zakysané smetany
  • 1-2 lžičky nasekané petrželové natě

Příprava

  1. Mleté telecí a vepřové maso dáme do hlubší nádoby.
  2. Přidáme rozmačkaný česnek, Podravka Natur přísadu do jídel, Podravka Natur kořenící směs grill classic, strouhanku a vše dobře zamícháme.
  3. Směs necháme 30 minut odstát. Z odstáté směsi vytvarujeme menší válečky.
  4. Takto připravené čevapčiči napíchneme na špejli nebo grilovací jehlu (na jednu přibližně 5 kusů) a pečeme na dobře rozehřátém grilu. Mřížku grilu před pečením potřeme olejem.
  5. Během pečení průběžně čevapčiči potíráme olejem.
  6. Ajvar smícháme s utřeným česnekem, mletými piniovými oříšky, zakysanou smetanou a petrželovou natí.

Servírování: Hotové čevapčiči podáváme s připravenou omáčkou a čerstvým zeleninovým salátem.

Rada: Pro přípravu chutného čevapčiči je důležitá volba opravdu kvalitního masa.