Vepřové medailónky na grilu

Vepřové medailónky jsou jídlem pro opravdové chlapy. Rozpuštěné máslo jim však dodává na jemnosti a lahodnosti. Protože je vepřové maso poměrně těžké, je tento pokrm vhodný spíše do chladných dnů.

  • 40 min
  • 4 osoby
Vepřové medailónky na grilu

Ingredience

  • 100 g másla
  • 1 lžička Podravka přísady
  • 1 lžíce nasekané petrželové nati
  • 2 - 3 lžičky ajvar Podravka
  • 2 stroužky česneku
  • 800 g vepřového masa
  • olej
  • 1 lžička Podravka přísady na posypání

Příprava

  1. Máslo vymícháme mixérem do pěny. Přidáme Podravka přísadu, rozmačkaný česnek, petrželovou nať a ajvar.
  2. Vše dobře promícháme, přikryjeme hliníkovou fólií a necháme odstát na teplém místě jednu hodinu.
  3. Vepřové maso nakrájíme na medailonky a posypeme Podravka přísadou.
  4. Rozehřátou mřížku grilu potřeme olejem a položíme na ni připravené medailónky. Medailónky pečeme z každé strany přibližně 5 - 6 minut.

Servírování: Upečené medailónky ozdobíme stroužkem másla s ajvar a podáváme se zeleninovým salátem.

Rada: Aby bylo maso na grilu opravdu měkké, je dobré ho den předem lehce namarinovat a nechat odležet v lednici.

Výživové údaje

Energetická hodnota 466 kcal / 1.948 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.