Vánoční salát z mořských plodů
- Recept od coolinarika.com -Jemné plody moře si můžete vychutnávat po celý rok. Proč nezkusit zkombinovat filet z mořského jazyka s krevetami a marinovaný s rozinkami, piniovými oříšky a kořením, podávaný s belgickou čekankou, nakrájenými okurkami a hoblinkami skvělého parmezánu.

Příprava
- Filety obalte v hladké mouce a osmažte na rozpáleném oleji. Položte je na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
- Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte plátky cibule, předem namočené a vymačkané rozinky, piniové oříšky, jednu lžičku Podravka přísady Středomořské a bobkový list. Promíchejte a přidejte vinný ocet a vodu. Ochuťte solí a pepřem a orestujte.
- Krevety nebo mořské ráčky uvařte a odstraňte z nich skořápky.
- Krevety nebo mořské ráčky přidejte ke smaženým rybím filetům a promíchejte s připravenou směsí. Před podáváním nechte pokrm vychladit.
Servírování: Na každý servírovací talíř umístěte jeden list čekanky a na něj naaranžujte připravený salát z mořských plodů. Ozdobte nakrájenou okurkou, klínem citronu a hoblinami parmezánu.
Rada: Můžete si vybrat jakýkoli typ krevet nebo mořských ráčků a vařit je pár minut v hrnci s vroucí vodou, dokud nezrůžoví. Vaření malých krevet trvá asi 1 - 2 minuty, velké krevety nebo mořské ráčky uvaříte za cca 5 minut.
Malé tajemství: Krevety poskytují živiny důležité pro udržení zdravých kostí a kloubů.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 557 kcal / 2.328 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |