Plněné pečené brambory

Milujete brambory na 100 způsobů? Nabízíme vám i 101. způsob. Naplňte brambory směsí sýra, zeleniny a koření, které vás zahřeje, jako je česnek a Podravka Pikant. Podávejte s hlávkovým salátem a jednoduchý oběd je hotov.

  • 80 min
  • 4 osoby
Plněné pečené brambory

Ingredience

  • 8 středně velkých brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce zakysané smetany
  • 50 g gorgonzoly
  • 100 g mozzarelly
  • 1 lžička Podravka přísady Pikant
  • 200 g čerstvé papriky
  • 150 g čerstvých rajčat
  • 2-3 lžíce oleje

Příprava

  1. Brambory ve slupce omyjte a osušte na papírovém ubrousku.
  2. Vložte je na alobalem vyložený plech a pečte asi 1 hodinu v zahřáté troubě (až brambory změknou).
  3. Pečené brambory do poloviny oloupejte a oloupanou část vydlabejte.
  4. Vydlabané kousky brambor rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, smetanu, strouhané sýry a Podravku Pikant.
  5. Čerstvé papriky a rajčata očistěte od semínek, nakrájejte na kostičky, opečte na oleji a přidejte do směsi.
  6. Touto náplní naplňte připravené pečené brambory a ještě krátce zapečte v troubě.

Servírování: Podávejte s hlávkovým salátem.

Rada: Brambory můžete podávat také jako přílohu k masu.

Výživové údaje

Energetická hodnota 288 kcal / 1.204 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.