Treska se zeleninou

Tato bílá ryba ze severních moří si už dávno našla místo také v kuchyni českých hospodyněk. Vyzkoušejte ji v kombinaci s různými druhy zeleniny, dochutit ji můžete bohatou chutí česneku nebo chilli papriček.

  • 45 min
Treska se zeleninou

Ingredience

  • 1 kg filé z tresky
  • 2 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 250 g dýně
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 500 g zelené fazole
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky strouhanky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 4 plátky citrónu
  • 50 ml bílého vína
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 - 4 lžíce olivového oleje
  • špetka mleté chilli papričky
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 lžíce nasekané petrželové natě

Příprava

  1. Filé z tresky potřeme přísadou do jídel Podravka Natur a utřeným česnekem (2 stroužky).
  2. Filé pokapeme citronovou šťávou a osmažíme na rozpáleném slunečnicovém oleji.
  3. Osmaženou rybu přesuneme z pánve na teplé místo. Na stejné pánvi osmažíme celer nakrájené na menší kousky, cherry rajčátka a dýně nakrájené na kostičky.
  4. Přidáme strouhanku, uvařenou zelenou fazoli, jednu lžíci přísady do jídel Podravka Natur, chilli, bílé víno a zbytek utřeného česneku. Zeleninu krátce povaříme, dle potřeby přidáme 50 ml vody.
  5. Na zeleninu položíme osmaženou rybu a pokapeme olivovým olejem.
  6. Plátky citrónu osmažíme na pánvi bez tuku a ozdobíme jimi filé.
  7. Pánev odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme 5 minut odstát.

Servírování: Rybu se zeleninou posypeme nasekanou petrželovou natí.

Rada: Jídlo můžete před podáváním posypat 30 g rozdrcených piniových oříšků (případně také drcenými loupanými mandlemi).