Ochucené hranolky

I obyčejné hranolky se mohou čas od času převléci do netradičního kabátku. Použijte kořenící směs Podravka a uvidíte, že budete příjemně překvapeni.

  • 40 min
  • 6 osob
Ochucené hranolky

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 - 2 bílky
  • 2 lžíce kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • olej

Příprava

  1. Oloupané brambory nakrájíme tak, abychom tvarově získali klasické hranolky.
  2. Bílky zlehka vyšleháme vidličkou a přidáme kořenící směs a pepř. Připravenou směsí polijeme hranolky.
  3. Dobře promícháme a posypeme moukou.
  4. Hranolky smažíme do zlatova. Hotové hranolky položíme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Servírování: Podáváme jako přílohu nebo samostatně s ajvarem, kečupem či jinou omáčkou.

Rada: Ještě teplé hranolky posypte nadrobno nastrouhaným sýrem.

Výživové údaje

Energetická hodnota 246 kcal / 1.028 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.