Svěží bylinková marináda na kuře

  • 35 min
  • Jednoduché
Svěží bylinková marináda na kuře

Ingredience

  • 60ml olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky česnekové kořenící pasty Podravka Natur
  • 1kg vykostěných kuřecích stehen/prsou
  • 60ml citronové šťávy

Příprava

  1. Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce.
  2. Kuře marinádou zalijte a promíchejte, aby se všechny kousky obalily. Poté dejte do lednice minimálně na 30 minut až 24 hodin odležet.
  3. Kuře a veškerou marinádu dejte do mělké zapékací mísy. Pečte při 220 °C odkryté 20-25 minut.

Servírování:

Rada: Pokud budete maso připravovat na grilu, setřete přebytečnou marinádu, aby se kuře nelepilo.