Svěží bylinková marináda na kuře

  • 35 min
  • Jednoduché
Svěží bylinková marináda na kuře

Ingredience

  • 60ml olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 60 ml citronové šťávy
  • 1 kg vykostěných kuřecích stehen/prsou
  • 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme v misce.
  2. Kuře marinádou zalijeme a promícháme, aby se všechny kousky obalily. Poté dáme do lednice minimálně na 30 minut až 24 hodin odležet.
  3. Kuře a veškerou marinádu dáme do mělké zapékací mísy. Pečeme při 220 °C odkryté 20-25 minut.

Servírování: Kuře podávejte s oblíbenou přílohou nebo zeleninovým salátem.

Rada: Pokud budete maso připravovat na grilu, setřete přebytečnou marinádu, aby se kuře nelepilo.