Kuřecí játra na singapurský způsob

Naše Podravka přísada Pikant je velmi přizpůsobivá a můžeme říci, že se singapurskou kuchyní jsou jedna ruka. Ještě si v některém dobře zásobeném obchodě kupte kurkumu, kari, zázvor, limetu a kokosové mléko a postupujte podle návodu.

  • 60 min
  • 4 osoby
Kuřecí játra na singapurský způsob

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce Podravka přísadu Pikant
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky nastrouhané kůry z limetky
  • ½ lžičky kari
  • 1 list bobkový list
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 g okurky

Příprava

  1. Kuřecí játra dejte na 30 minut do chladné vody. Potom je sceďte a odblaňte.
  2. Očištěná játra nakrájejte na kousky.
  3. Na rozpáleném oleji orestujte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a játra.
  4. Přidejte Podravka přísadu Pikant, kurkumu, zázvor, kůru z limetky, kari, bobkový list, přelijte kokosovým mlékem a vařte na mírném ohni asi 10 minut.

Servírování: Podávejte s vařenou rýží Lagris.

Rada: Jestli máte rádi ostřejší jídla, přidejte podle chuti nakrájenou chilli papričku.

Výživové údaje

Energetická hodnota 218 kcal / 911 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.