Singapurská pikantní omeleta

Kuchyně zemí jihovýchodní Asie jsou ovlivněny kromě horkého a vlhkého klimatu, tropickým ovocem a zeleninou, mořskými plody a rýží, ale také čínskou, indickou a v menší míře i evropskou kuchyní. Ochutnejte typické singapurské aromatické jídlo.

  • 20 min
  • 4 osoby
Singapurská pikantní omeleta

Ingredience

  • 6 vajec
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička Podravka přísady Pikant
  • 3 lžíce oleje
  • 3 mladé cibulky
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaného koriandru

Příprava

  1. Vejce osolte, opepřete, přidejte Podravka přísadu Pikant a vše dobře promíchejte.
  2. Na zahřátém oleji krátce orestujte na kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou chilli papričku a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte vejce, koriandr a opečte dozlatova.
  4. Omeletu lehce obraťte a ještě krátce opečte.
  5. Pečenou omeletu nakrájejte na menší trojúhelníky.

Servírování: Podávejte ihned se sezónním salátem.

Rada: Omeletu můžete péci také na másle.

Výživové údaje

Energetická hodnota 466 kcal / 1.948 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.