Bosenské pljeskavice (placky)

Přidáním minerální vody do směsi na pljeskavice zlepšíme chuť a zamezíme nalepení masa na rošt. Pljeskavice jíme v chlebové placce s kajmakem, mladou cibulkou, pečenou zeleninou, ajvarem, pindžurem apod.

  • 35 min
  • 4 osoby
Bosenské pljeskavice (placky)

Ingredience

  • 600 g mletého jehněčího masa
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky Podravka přísady
  • ½ lžičky soli
  • olej na pečení

Příprava

  1. Mleté maso vložte do hlubší mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, Podravka přísadu a sůl.
  2. Připravenou směs dobře promíchejte a vytvořte pljeskavice (placky).
  3. Připravené pljeskavice pokládejte na zahřátý, olejem namazaný gril nebo na pánev s olejem.

Servírování: Pečené pljeskavice podávejte v chlebové placce s kajmakem, ajvarem a mladou cibulkou.

Rada: Z této směsi se mohou tvořit a připravit stejným způsobem také čevapčiči.

Výživové údaje

Energetická hodnota 659 kcal / 2.755 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.