Srnčí v marinádě

Maso nakrájené na kostky naložíme a necháme přes noc odležet. Mimo to, že maso změkne a marináda potlačí specifickou vůni zvěřiny, marináda nám poslouží i na podlévání masa při dušení. Úsporné a výsledek velice chutný.

  • 120 min
  • 4 osoby
Srnčí v marinádě

Ingredience

  • 1 kg srnčího masa
  • 70 ml oleje
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 50 ml vína prosseco

Suroviny na marinádu

  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 1 petržel
  • 1,5 l vody
  • 100 ml vinného octu
  • 100 ml červeného vína
  • 3 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce Podravka přísady pikant
  • pepř

Příprava

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, celer a petržel nastrouháme. Vložíme do vody s octem, červeným vínem, bobkovým listem, česnekem, pepřem, Podravka přísadou pikant. Vše povaříme a následně vychladíme.
  2. Zvěřinu nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou marinádou a přes noc necháme na chladném místě.
  3. Marinádu scedíme. Na rozpálený olej přidáme maso se zeleninou a podusíme. Maso dusíme, dokud nezměkne, průběžně jej podléváme marinádou (cca 1,5 hodiny).
  4. Když maso změkne, přidáme koncentrovaný rajčatový protlak a prosseco.

Servírování: Podáváme teplé s vařenými haluškami nebo bramborovými noky.

Rada: Pokud máte rádi omáčku sladší, můžete během dušení přidat několik švestek, fíků nebo lžíci cukru.

Výživové údaje

Energetická hodnota 674 kcal / 2.817 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.