Tomatová omáčka s bazalkou a sušenou šunkou

  • 20 min
Tomatová omáčka s bazalkou a sušenou šunkou

Ingredience

  • 300 g semolinových těstovin Podravka fusilli
  • 250 g drcených rajčat v konzervě Podravka
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g sušené šunky
  • 1 svazek bazalky
  • 1 citron

Příprava

  1. Na suché pánvi opečeme na kostičky nakrájenou sušenou šunku. Poté ji vyjmeme a na vysmaženém tuku orestujeme cibulku a česnek nakrájené nadrobno. Opečeme do zlatova a zalijeme drcenými rajčaty Podravka. Přidáme nasekanou bazalku.
  2. Semolinové těstoviny Podravka uvaříme v osolené vodě na skus a smícháme s omáčkou. Hotové těstoviny ozdobíme bazalkou a vypečenou šunkou. Můžeme dochutit citronovou šťávou a sýrem dle chuti (například parmezánem nebo mozzarellou).