Salát z grilovaných paprik

Díky paprice a čerstvým bylinkám je tento salát plný vitamínů a dalších prospěšných látek. Můžete si jej připravit jako přílohu ke grilovanému masu i jako samostatnou pochoutku.

  • 25 min
Salát z grilovaných paprik

Ingredience

  • hrst čerstvé bazalky a tymiánu
  • 100g slunečnicových semínek
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • 8 ks paprik (4 žluté, 4 červené)

Příprava

  1. Celé papriky položíme na gril a necháme opéct ze všech stran do černa, trvá to asi 15 minut. Přendáme je do misky, necháme lehce vychladnout, poté je oloupeme a zbavíme semínek.
  2. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme nasekané bylinky, opražená slunečnicová semínka a přísadu do jídel Podravka Natur. Dobře zamícháme, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a balzamikovým octem.
  3. Na závěr ozdobíme lístky bazalky.