Grilovaný ananas s krevetami

Připravte si tento pikantní pokrm jako předkrm či lehký oběd. Grilovanému ananasu a krevetám dodají šmrnc chilli papričky a pikantní Ajvar.

  • 30 min
Grilovaný ananas s krevetami

Ingredience

  • 350g Ajvaru ostrého Podravka
  • olivový olej
  • 1ks chilli papričky
  • rukola na ozdobení
  • špetka soli
  • 500g velkých krevet
  • 250g třtinového cukru
  • 1 zralý ananas

Příprava

  1. Krevety oloupeme a pomocí nožíku odstraníme střívka, poté je osolíme a ogrilujeme z obou stran dorůžova.
  2. Ihned servírujeme: na ogrilovaný ananas dáme lžíci Ajvaru, lístky rukoly, krevetu a ozdobíme pokrájenou chilli papričkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.
  3. Ananas oloupeme, nakrájíme a odstraníme tvrdé středy. Poté ho obalíme ve třtinovém cukru a z obou stran ogrilujeme.