Kuřecí paličky v jogurtové kari marinádě

Netradiční příprava kuřecích paliček v bílém jogurtu s kari a chilli. Skvělým doplňkem je ogrilovaný salát little gem a chléb naan.

Kuřecí paličky v jogurtové kari marinádě

Ingredience

  • 500g kuřecích paliček
  • 200g bílého jogurtu
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžičky sušeného chilli
  • 2 lžíce Podravka přísady do jídel Natur
  • 1 ks little gem salát
  • 2 lžíce olivového oleje
  • naan chleba (případně pita)

Příprava

  1. Kuřecí paličky opláchneme a osušíme. Do misky dáme jogurt, koriandrová semínka, kari koření, sušené chilli a Podravku Natur přísadu do jídel. Metličkou důkladně promícháme. Kuřecí paličky osolíme, opepříme a vložíme do marinády (nejlépe necháme uležet přes noc). Grilujeme cca 10 minut dozlatova, záleží na velikosti paliček.
  2. Kuřecí paličky osolíme, opepříme a vložíme do marinády (nejlépe necháme uležet přes noc). Grilujeme cca 10 minut dozlatova, záleží na velikosti paliček.
  3. Salát little gem rozřízneme na půl, zakápneme olivovým olejem a opepříme. Salát a chléb naan ogrilujeme z obou stran a servírujeme společně s masem.