Fazolový guláš se slaninou

  • 90 min
  • Jednoduché
Fazolový guláš se slaninou

Ingredience

  • 250 g slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek petrželky k podávání
  • 800 g hnědých nebo bílých fazolí Podravka
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 bobkový list
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžičky sladké červené papriky
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur
  • 2 lžíce rajčatového protlaku Podravka
  • 2 stonky celeru
  • 1 velká mrkev
  • 2 stroužky česneku

Příprava

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu nakrájenou na velké kostky, mrkev a celer nakrájenou na kostičky a opékáme 5–6 minut.
  2. Přidáme rajčatový koncentrát, cibulovou pastu, červenou papriku, prolisovaný česnek a za stálého míchání krátce orestujeme.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy, oregano, scezené a propláchnuté fazole a promícháme.
  4. Necháme přejít varem, stáhneme plamen a vaříme asi 60 minut, dokud guláš nezhoustne.
  5. Guláš necháme vychladnout, tím se ještě zahustí.

Rada: Fazolový guláš se slaninou posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme.