Voňavé krůtí řízky
- Recept od coolinarika.com -Voňavé krůtí řízečky, to je lehké a jednoduché jídlo, na kterém si pochutnáte. Rafinovaný podtón mu dodává omáčka z balzamikového octu, medu a tymiánu.
![Voňavé krůtí řízky](https://podravkaiovariations.azureedge.net/67211cec-63dc-11eb-925d-0242ac12004d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Krůtí řízky naklepejte, posypejte přísadou do jídel Podravka Natur a opékejte dozlatova na olivovém oleji. V misce smíchejte balsamikový ocet, med a špetku tymiánu. Touto směsí přelijte pečené maso a krátce orestujte. Podlijte trochou vody a duste ještě asi 10 minut. Škrob rozpustěte v malém množství vody, přidejte k masu a vše ještě krátce povařte. Podle chuti osolte a opepřete.
Servírování: Řízky podávejte s vařenými těstovinami, noky nebo s rýží.
Rada: Nahraďte krůtí maso kuřecím, na lahodné chuti výsledného pokrmu se téměř nic nezmění.