Špagety v zelené omáčce

Jestli znáte všechny recepty na těstoviny už zpaměti, mile vás překvapí, tato nová receptura. Chuť parmezánu, piniových oříšků a mangoldu by Vás měla jenom nalákat. Věřte, že tyto špagety v zelené omáčce si Vás úplně podmaní.

  • 40 min
Špagety v zelené omáčce

Ingredience

  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g cibule
  • 200 g malých cuket
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g mangoldu
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady Středomořské
  • ½ lžičky zázvoru v prášku
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 300 g špaget Podravka

Příprava

  1. Na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené malé cukety, nakrájený řapíkatý celer a nasekaný česnek.
  2. Mangold krátce povařte v mírně osolené vodě, sceďte, nasekejte a přidejte k orestované zelenině, vše posypte Podravka Natur přísadou, zázvorem a poduste asi 5 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří.
  3. Před koncem vaření přimíchejte mleté piniové oříšky a parmezán.
  4. Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte a zamíchejte do připravené omáčky.

Servírování: Špagety podávejte teplé s nastrouhaným parmezánem.

Rada: Podle chuti můžete do omáčky přidat 50 ml bílého vína.