Rýžové kuličky
- Recept od coolinarika.com -Říká se, že rýže je strážkyní štíhlé linie, takže nemusíte mít obavy z rýžových kuliček. Jsou výborné jako příloha i jako teplý předkrm – vždy chutné, zdravé a rychlé na přípravu.

Příprava
- Na másle opečeme nasekanou cibuli, přidáme propláchlou rýži a vše spolu cca 1 minutu dusíme. Poté přidáme šafrán, zalijeme vodou, ochutíme Podravkou Natur a společně dusíme ještě 5 min.
- Hrnec s rýží odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán, scezený čerstvý sýr, nasekanou bazalku, dáme do chladna přikryté cca na 2 hodiny.
- Do směsi vmícháme 50g mouky, vejce, řádně promícháme a vytvarujeme kuličky. Vyválíme je ve zbytku mouky a fritujeme (či smažíme na pánvi ve velké vrstvě oleje) přibližně 5 minut.
- Osmažené kuličky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Servírování: Podáváme jako teplý předkrm, přílohu či hlavní chod s oblíbeným salátem.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 672 kcal / 2.809 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |