Dušené hovězí na červeném víně s houbami

Bouquet garni, svazeček kořenicích bylinek, je ideální ke kořenění jídel jako guláš a polévky, takže ho klidně použijte i na následující jídlo. Po provaření svazeček vyjměte, a jako přílohu podávejte bramborovou kaši.

  • 120 min
Dušené hovězí na červeném víně s houbami

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 80 g slaniny
  • 80 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g hub (žampiony, shiitake)
  • 1 lžíce Podravka přísady do jídel
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 kg mladé hovězí kýty
  • 40 g pšeničné hrubé mouky
  • 2 lžíce másla
  • 300 ml červeného vána
  • 30 ml koňaku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka petržele
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky

Příprava

  1. Na lžíci oleje krátce opečte na proužky nakrájenou slaninu, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a krátce orestujte.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, na čtvrtky nakrájené houby, Podravka Natur přísadu do jídel a pepř, a duste na mírném ohni, až se tekutina vypaří. Odstraňte z ohně.
  3. Maso nakrájejte na kostičky a obalte v mouce. Na zbylém zahřátém oleji a másle opečte pomoučené maso.
  4. Zalijte vínem a koňakem, přidejte tymián a bobkový list, svázané kuchyňskou nití. Maso duste v poklopené nádobě na mírném ohni asi 90 minut za občasného míchání a podlévání vodou.
  5. Přidejte restované houby a společně poduste ještě asi 10 minut, a nakonec posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.

Servírování: Podávejte teplé s bramborovou kaší.

Rada: Pour hot water over the small onions and let stand shortly so that you may remove the scale more easily.