Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Chorvat Dennis Valčić žije více jak třicet let v australském městě Canberra. Vydal knihu o chorvatské kuchyni, dopustit ale nedá ani na kuchyni typickou pro Austrálii. Toto je jeden z jeho oblíbených receptů.

  • 40 min
Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Ingredience

  • 8 menších řízků z kuřecích prsou
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • kůru nastrouhanou z 1 pomeranče
  • 1 pomeranč
  • 20 g hnědého cukru
  • 1 lžičku ostré hořčice
  • 40 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 1 lžíce Podravka přísady do jídel

Příprava

  1. Kuřecí filety naklepeme, posypeme z obou stran Podravka přísadou a potřeme hořčicí.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a polovinu másla, maso pečeme na mírném ohni, z každé strany asi 8 minut. Potom maso dáme na talíř.
  3. Do stejné pánve vložíme zbytek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty.
  4. Přidáme škrobovou moučku smíchanou s trochou vody a nakonec tenká kolečka pomeranče. Vše ještě krátce povaříme a omáčku dle potřeby zředíme vodou a osolíme.

Servírování: Podáváme s vařenou rýží nebo různými druhy vařené zeleniny.

Rada: Hotová kuřecí prsa ozdobte nakrájenými plátky pomeranče a zelenou přízdobou.