Cuketa v listovém těstě

Recept typický pro tureckou kuchyni vás okouzlí svou netradiční zajímavou chutí. Využijte listové těsto jinak než na přípravu štrůdlu.

  • 70 min
  • Středně náročné
Cuketa v listovém těstě

Ingredience

  • 6 plátů hotového listového těsta
  • 1 lžička kmínu
  • 4 lžíce oleje
  • 40 g mouky
  • 1 svazek kopru
  • 200 ml mléka
  • 150 g čerstvého tvarohu
  • 1 svazek petrželové natě
  • 700 g cukety
  • 1 lžička Podravka přísada

Omáčka

  • 3 vejce
  • 1 malá lžička oleje
  • 1 malá lžička mléka
  • 1 malá lžička jogurtu

Příprava

  1. Cuketu oloupeme, nastrouháme, trochu osolíme a scedíme.
  2. Přidáme mléko, mouku, Podravku, olej, tvaroh, nakrájený kopr, sekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
  3. V hluboké nádobě připravíme omáčku z vajec, mléka a jogurtu.
  4. Na vál rozprostřeme tři pláty těsta, které potřeme připravenou omáčkou. Část omáčky necháme na potření hotových závinů.
  5. Na natřené pláty rozložíme zbývající pláty, na ně rozprostřeme náplň z cuket a zavineme do tří závinů.
  6. Záviny rozložíme na vymazaný plech, potřeme je zbytkem omáčky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut.

Servírování: Cuketu v listovém těstě nakrájejte na tenké plátky a podávejte jako teplý předkrm.

Rada: Tento pokrm můžete připravit ve formě malých závinů. Toto jídlo je možné zmrazit Zmrazení: Jídlo připravíme podle receptu až do bodu tepelného zpracování, tzn. pečení. Poté každý ze třech závinů vložíme do samostatného sáčku a zamrazíme. Rozmrazení: Zamražené záviny vložíme na vymazaný plech a pečeme ji při teplotě 180°C přibližně 50 minut. Trvanlivost: 60 dní.