Cuketa v listovém těstě
- Recept od coolinarika.com -Recept typický pro tureckou kuchyni vás okouzlí svou netradiční zajímavou chutí. Využijte listové těsto jinak než na přípravu štrůdlu.
![Cuketa v listovém těstě](https://podravkaiovariations.azureedge.net/efb26d58-1468-11ec-af62-4e81d40c3e52/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Cuketu oloupeme, nastrouháme, trochu osolíme a scedíme. Přidáme mléko, mouku, Podravku, olej, tvaroh, nakrájený kopr, sekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. V hluboké nádobě připravíme omáčku z vajec, mléka a jogurtu. Na vál rozprostřeme tři pláty těsta, které potřeme připravenou omáčkou. Část omáčky necháme na potření hotových závinů. Na natřené pláty rozložíme zbývající pláty, na ně rozprostřeme náplň z cuket a zavineme do tří závinů. Záviny rozložíme na vymazaný plech, potřeme je zbytkem omáčky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut.
Servírování: Cuketu v listovém těstě nakrájejte na tenké plátky a podávejte jako teplý předkrm.
Rada: Tento pokrm můžete připravit ve formě malých závinů. Toto jídlo je možné zmrazit Zmrazení: Jídlo připravíme podle receptu až do bodu tepelného zpracování, tzn. pečení. Poté každý ze třech závinů vložíme do samostatného sáčku a zamrazíme. Rozmrazení: Zamražené záviny vložíme na vymazaný plech a pečeme ji při teplotě 180°C přibližně 50 minut. Trvanlivost: 60 dní.