Domácí lasagne se špenátem a sýrem feta
- Recept od coolinarika.com -Přenesme se do Středomoří, abychom se ponořili do jeho nezapomenutelné vůně a chutí. Do středomořských jídel stačí přidat len jednu ingredienci - lásku.

Příprava
Na pracovní plochu si nasypeme mouku, do středu uděláme jamku, do které rozklepneme vejce. Vidličkou postupně vejce rozmícháme v mouce, dokud se nespojí. Těsto ručně zpracováváme přibližně 5 minut, dokud není hladké a jemné, zabalíme do fólie nebo do mikrotenového sáčku a dáme na hodinu vychladit. Pracovní plochu posypeme hrubou moukou. Těsto vyválíme na tloušťku 1 až 2 milimetru a vykrajujeme lasagne. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme na olivovém oleji. Přidáme listový špenát, utřený česnek, Podravka přísadu, sůl a dusíme asi 5 minut doměkka. Odstavíme a počkáme, dokud špenát nevychladne. Fetu nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vyložíme připravenými lasagnemi, překryjeme špenátovou směsí a posypeme fetou. Takto pokračujeme, dokud nám máme lasagne a špenát. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne. Pasírovaná rajčata smícháme v misce spolu s nakrájenou čerstvou bazalkou a podle chuti osolíme. Rajčatovou směsí zalijeme lasagne a posypeme parmezánem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut.
Servírování: Podáváme teplé ozdobené čerstvou bazalkou.