Pita s rajčaty
- Recept od coolinarika.com -Předkrm, ale i něco víc. V Itálii jsou antipasty příležitostí, jak nejlepším možným způsobem začít oběd, můžete ji nabídnout hostům na party nebo jíst se sklenkou vína. Pita s rajčaty je velmi podobná vegetariánské pizze.

Příprava
Kvasnice rozmíchejte v malém množství teplé vody a mouky a nechte asi 10 minut vzejít. Ke zbylé mouce přidejte sůl, olej, vykynutý kvásek, postupně přidávejte vodu a vypracujte měkké hladké těsto. Pokryté těsto nechte na teplém místě, až se jeho objem zdvojnásobí. Na lžíci olivového oleje krátce orestujte rajče, na proužky nakrájenou papriku a nakonec přidejte bazalku. Z těsta vytvořte váleček. Formu vyložte papírem na pečení, vložte těsto ve tvaru věnce a rukama ho rozprostřete na tenkou vrstvu. Na těsto dejte připravené rajče s paprikou, olivy a kapary, pokapejte olejem a nakonec posypejte strouhaným sýrem. Pečte v zahřáté troubě na 220°C 15-20 minut.
Servírování: Podávejte hned po upečení.
Rada: Papír na pečení nevymazávejte olejem, abyste mohli těsto po papíru snadněji roztáhnout. Toto můžete i zmrazit Zmrazení: Vytvarované těsto pečte bez náplně v troubě na 220°C asi 8 minut, potom ho nechte vychladnout, zabalte do folie a zamrazte. Odmrazení: Na zmražené těsto dejte připravenou náplň (3. krok), přidejte ostatní suroviny (5. krok) a pečte na 220°C asi 10 minut. Trvanlivost: do 30 dnů.