Bílá treska

Proč o letošním Silvestru nezkusit snadný recept s bílou treskou? Ochutnejte třeba hustou polévku s kousky této vynikající ryby.

  • 120 min
  • 6 osob
Bílá treska

Ingredience

  • 1 celá sušená treska, asi 500 g
  • 600 g brambor
  • ½ stroužku česneku
  • svazek petrželky
  • sušený bobkový list
  • celý černý pepř
  • 1 cibule (100 gramů)
  • 150 ml olivového oleje
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. Sušenou tresku bez ocasu a ploutví jemně poklepejte paličkou, aby se urychlil proces namáčení a vložte alespoň na dva dny do nádoby s dostatečným množstvím vody. Vodu během dne několikrát vyměňte.
  2. Takto připravenou tresku pak vařte s nakrájenou cibulí, celým pepřem, česnekem, bobkovým listem a Podravka přísadou dokud tzv. nepůjde od kosti. Tresku vyjměte a až zchládne, opatrně odstraňte kosti i kůži.
  3. Brambory nakrájené na kostky uvařte ve vývaru, který vám zůstal z vaření tresky.
  4. Uvařené brambory přidejte k tresce, v případě potřeby i s trochou vývaru a promíchejte. Přidejte česnek, nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme, aby se ryba rozpadla na kousky.
  5. Na závěr přidáme mléko a vše společně ještě krátce povaříme.

Výživové údaje

Energetická hodnota 467 kcal / 1.952 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.