Kuřecí řízečky v pomerančové omáčce

Připravte si originální jídlo, za které by se nemusel stydět kdejaký šéfkuchař. Díky pomerančové šťávě na vás dýchne chuť dálek a exotiky. Chuť celého pokrmu navíc zvýrazníte přísadou do jídel Podravka Natur na zlaté kuře.

  • 35 min
Kuřecí řízečky v pomerančové omáčce

Ingredience

  • 4 plátky kuřecích prsou (přibližně 800 gramů)
  • 1 balení Podravka Natur na zlaté kuře
  • 60 g másla
  • 200 g hrušek (oloupaných a nakrájených na čtvrtiny)
  • 2-3 lžíce balzamikového octu
  • 300 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Příprava

  1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a poté potřeme kořenící směsi Podravka Natur na zlaté kuře.
  2. Na rozpálené pánvi opečeme maso, přidáme máslo, hrušky a společně pečeme dalších 5 až 10 minut. Před koncem pečení přidáme balzamikový ocet. Hotové kuře s hruškami odložíme na teplé místo.
  3. Do stejné pánve přidáme pomerančový džus a vaříme, dokud se obsah tekutiny nesníží na polovinu. Poté přidáme chilli papričku a zázvor.
  4. Bramborový škrob smícháme se dvěma lžícemi vody a přidáme do omáčky. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Maso i hrušky přidáme do omáčky a společně vše krátce povaříme.

Servírování: Podáváme s vařenou brokolicí či jinou tepelně upravenou zeleninou.

Rada: Pro zvýraznění sladké chuti omáčky můžete přidat lžíci medu.