Kuřecí řízečky v pomerančové omáčce
- Recept od coolinarika.com -Připravte si originální jídlo, za které by se nemusel stydět kdejaký šéfkuchař. Díky pomerančové šťávě na vás dýchne chuť dálek a exotiky. Chuť celého pokrmu navíc zvýrazníte přísadou do jídel Podravka Natur na zlaté kuře.
Příprava
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a poté potřeme kořenící směsi Podravka Natur na zlaté kuře. Na rozpálené pánvi opečeme maso, přidáme máslo, hrušky a společně pečeme dalších 5 až 10 minut. Před koncem pečení přidáme balzamikový ocet. Hotové kuře s hruškami odložíme na teplé místo. Do stejné pánve přidáme pomerančový džus a vaříme, dokud se obsah tekutiny nesníží na polovinu. Poté přidáme chilli papričku a zázvor. Bramborový škrob smícháme se dvěma lžícemi vody a přidáme do omáčky. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Maso i hrušky přidáme do omáčky a společně vše krátce povaříme.
Servírování: Podáváme s vařenou brokolicí či jinou tepelně upravenou zeleninou.
Rada: Pro zvýraznění sladké chuti omáčky můžete přidat lžíci medu.