Muffiny z tvarohu a špenátu

Dopřejte si zajímavou kombinaci špenátu, čerstvého tvarohu a parmezánu ve formě muffinů. Populární pochoutka je ideální občerstvení nebo chuťovka vhodná na neformální setkání s přáteli i rychlou svačinku.

  • 50 min
Muffiny z tvarohu a špenátu

Ingredience

  • 1 lžička soli
  • 150 g špenátu
  • 300 g čerstvého tvarohu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 60 g hrubé pšeničné mouky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 40 g piniových oříšků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 vejce

Příprava

  1. Lístky špenátu omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout.
  2. Žloutky a olivový olej dobře rozmícháme elektrickým mixérem, přidáme nasekané piniové oříšky, strouhaný parmezán, Podravka přísadu do jídel, pažitku, dobře scezený tvaroh a scezený špenát.
  3. Všechno dobře promícháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
  4. Dvě až tři lžičky směsi vložíme do vymaštěné formy na muffiny a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.

Servírování: Upečené muffiny vyklopíme z formy a podáváme teplé se salátem podle vlastního výběru.

Rada: Čerstvý tvaroh před přidáním vymícháme do pěny.