Tabouleh
- Recept od coolinarika.com -Tabouleh je salát z bulguru, inspirovaný Blízkým východem. Ten správný šmrnc mu dodá citrónová šťáva a máta. Můžete si ho připravit ke grilovanému masu nebo jen tak, jako svěží letní jídlo.
![Tabouleh](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4c51846e-6388-11eb-a85c-0242ac120020/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Bulgur propláchneme a vložíme do vroucí vody ochucené Podravka přísadou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 – 20 minut, dokud bulgur nezměkne. Necháme lehce vychladit. Mezitím umyjeme a očistíme zeleninu, kterou nakrájíme na menší kousky. Okurku i rajčata zbavíme semínek, bylinky nasekáme najemno. Vše společně vložíme do větší mísy a přidáme uvařený bulgur. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou, dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.
Servírování: Podáváme se skrojky citrónu na salátovém listu.