Slávky “na buzaru”

Co říci o známé specialitě – slávky na buzaru? Milovníci škeblí přiznávají, že nemají slov, která by popsala skvělou chuť masa slávek ve fantastické omáčce! A je to tak jednoduché!

  • 25 min
  • 4 osoby
Slávky “na buzaru”

Ingredience

  • 1,5 kg slávek
  • 150 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel
  • pepř

Příprava

  1. Slávky dobře očistěte a omyjte.
  2. Na zahřátý olivový olej přidejte prolisovaný česnek, strouhanku, petrželku, víno, Podravka přísadu a pepř.
  3. Přidejte slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou.

Servírování: Podávejte s bílým chlebem.

Rada: Při nákupu slávek dejte pozor, aby byly čerstvé čili pevně zavřené. Škeble, které jsou otevřené v syrovém stavu, určitě nejsou čerstvé a nedoporučují se ke konzumaci.

Výživové údaje

Energetická hodnota 676 kcal / 2.826 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.