Guláš s bramborami

Vykouzlete pro Vaši rodinu jednoduše večeři, která uspokojí všechny mlsné jazýčky ve Vaší rodině. Připravte guláš s pomocí naší kořenící směsi.

  • 70 min
Guláš s bramborami

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g cibule
  • 1 červená paprika
  • 30 g slaniny
  • 100 ml bílého vína
  • 1 balení kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 500 g brambor
  • 900 ml vody

Příprava

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky a vložte do rozehřátého oleje.
  2. Maso opečte, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a poduste. Papriku a slaninu nakrájejte na kostky a vše spolu krátce poduste.
  3. Zalijte vínem a přidejte kořenící směs.
  4. Podlévejte vodou a přikryté poduste na mírném ohni 40 minut.
  5. Přimíchejte brambory nakrájené na kostky a duste 15 minut.

Servírování: Podávejte teplé, posypané na kolečka nakrájenou šalotkou.

Rada: Pokud je zrovna houbařská sezóna, můžete využít něco ze svého úlovku a přidat do guláše houby podle chuti.