Halušky se sýrem a slaninou

Jakou přílohu dnes zvolíme k jinak tradičnímu menu? Halušky! Smíchané se sýrem a kousky slaniny se mohou podávat jako již zmíněná příloha nebo jako hlavní chod.

  • 40 min
Halušky se sýrem a slaninou

Ingredience

  • 50 g másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 g čerstvého tvarohu nebo sýra
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce nasekaná čerstvá petrželka
  • 1 balení halušek Lagris

Příprava

  1. Podle návodu na obalu vypracujem těsto na halušky a necháme odpočinout.
  2. Vodu přivedeme k varu. Nad hrnec s vroucí vodou položíme síto na halušky.
  3. Do síta vložíme část těsta a protlačujeme jej přes otvory do vroucí vody. Halušky uvaříme podle návodu na obalu a potom je vytáheneme pomocí děrované lžíce. Zbylé těsto uvaříme stejným způsobem.
  4. V širší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uvařené halušky, smetanu a krátce, asi 1 - 2 minuty, povaříme.
  5. Přimícháme čerstvý tvaroh nebo sýr a posypeme slaninou opraženou na pánvi bez tuku. Před servírováním posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se zeleným salátem.

Servírování: Servírovat můžeme halušky samotné nebo jako přílohu. Halušky jsou samy dost syté, proto v kombinaci s masem volte raději maso lehké.

Rada: Pokud chcete ochutnat pravou slovenskou specialitu, použijte místo tvarohu brynzu.