Halušky se sýrem a slaninou
- Recept od coolinarika.com -Jakou přílohu dnes zvolíme k jinak tradičnímu menu? Halušky! Smíchané se sýrem a kousky slaniny se mohou podávat jako již zmíněná příloha nebo jako hlavní chod.

Příprava
Podle návodu na obalu vypracujem těsto na halušky a necháme odpočinout. Vodu přivedeme k varu. Nad hrnec s vroucí vodou položíme síto na halušky. Do síta vložíme část těsta a protlačujeme jej přes otvory do vroucí vody. Halušky uvaříme podle návodu na obalu a potom je vytáheneme pomocí děrované lžíce. Zbylé těsto uvaříme stejným způsobem. V širší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uvařené halušky, smetanu a krátce, asi 1 - 2 minuty, povaříme. Přimícháme čerstvý tvaroh nebo sýr a posypeme slaninou opraženou na pánvi bez tuku. Před servírováním posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se zeleným salátem.
Servírování: Servírovat můžeme halušky samotné nebo jako přílohu. Halušky jsou samy dost syté, proto v kombinaci s masem volte raději maso lehké.
Rada: Pokud chcete ochutnat pravou slovenskou specialitu, použijte místo tvarohu brynzu.