Zeleninová polévka
- Recept od coolinarika.com -Původní finská zahuštěná polévka obsahuje originální kombinaci různých druhů zeleniny, a zvláštní půvab jí dává také několik krevetek. Ve Finsku byste takovou polévku dostali nejspíš v létě, ale příjemně vás osvěží i v zimě.

Příprava
Omytý květák rozdělte na růžičky a oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Dejte vařit vodu, přidejte sůl, cukr, květák, brambory, ředkvičky, fazolové lusky, mrkev a hrášek. Zeleninu vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte krevetky a ještě chvíli povařte. Zeleninu i krevetky přeceďte a část vývaru ponechte. Na másle krátce osmažte mouku, přidejte mléko, Podravka přísadu, polovinu smetany a vše dohromady povařte asi 5 minut. Přidejte vařenou zeleninu s krevetkami a vařte ještě asi 5 minut. Nádobu s horkou polévkou stáhněte z ohně, přimíchejte žloutky, smíchané se zbylou smetanou a s 2-3 lžícemi polévky. Polévku posypejte nasekaným koprem a podávejte. Část mléka můžete nahradit vývarem ze zeleniny.
Servírování: Sprinkle the soup with chopped dill and serve.
Rada: A share of the milk can be replaced by soup where the vegetables were cooking.