Zapečené lilky s mozzarellou a Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Lilek obsahuje velmi málo kalorií, zato spoustu vitamínů, draslíku a železa. Zapečte jej s rajčaty, Ajvarem a mozzarellou a dostanete zdravou večeři plnou vitamínů.

Příprava
Lilky si omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na podélná kolečka. Lilky společně s mrkví rozložíme na pečicí papír na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. V rendlíku si krátce osmahneme na olivovém oleji cibuli na kostičky, poté přidáme česnek a pokrájená rajčata na menší kousky. Chvíli povaříme a přidáme Ajvar. Vaříme do změknutí rajčat, případně můžeme omáčku rozmixovat. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Střídáme vrstvy lilku, mozzarelly pokrájené na kolečka a rajčatové omáčky. Horní vrstvu by měly tvořit rajčata, která posypeme nastrouhaným čedarem a dáme zapéct na 15 minut na 180°C.
Servírování: Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.