Příprava
Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte kuře z každé strany (asi 5 minut), dokud nezezlátne. Kuře vyjměte na talíř a dejte stranou. Do stejné pánve přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nakrájený celer, promíchejte a opékejte za občasného míchání 10-15 minut. K zelenině přidejte nahrubo nakrájený česnek a krátce orestujte. Poté přidejte rajčatový protlak a cibulovou pastu a ohřívejte 2-3 minuty. Zvyšte teplotu, zalijte vínem a přidejte tymián. Za stálého míchání vařte, dokud se víno téměř úplně nevstřebá. Přidejte bobkové listy, nakrájená rajčata, vývar a kuřecí maso. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Pánev částečně zakryjte poklicí a vařte za občasného míchání 35-45 minut. Kuře opatrně přendejte na talíř nebo prkénko. Pomocí 2 vidliček natrhejte maso na kousky velikosti sousta. Natrhané kuře vraťte do pánvé s ragú. Promíchejte, aby se vše spojilo. Kuřecí ragú podávejte např. s polentou.
Rada: Místo smetany na vaření můžete použít i plnotučnou zakysanou smetanu.