Kuřecí ragú

  • 100 min
  • Středně náročné
Kuřecí ragú

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6-8 vykostěných kuřecích stehen
  • Sůl a mletý pepř
  • 800 g krájených rajčat Podravka
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur
  • 4 lžíce rajčatového protlaku Podravka
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky celeru
  • 3 velké mrkve

Příprava

  1. Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte kuře z každé strany (asi 5 minut), dokud nezezlátne.
  2. Kuře vyjměte na talíř a dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nakrájený celer, promíchejte a opékejte za občasného míchání 10-15 minut.
  4. K zelenině přidejte nahrubo nakrájený česnek a krátce orestujte. Poté přidejte rajčatový protlak a cibulovou pastu a ohřívejte 2-3 minuty.
  5. Zvyšte teplotu, zalijte vínem a přidejte tymián. Za stálého míchání vařte, dokud se víno téměř úplně nevstřebá. Přidejte bobkové listy, nakrájená rajčata, vývar a kuřecí maso.
  6. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Pánev částečně zakryjte poklicí a vařte za občasného míchání 35-45 minut. Kuře opatrně přendejte na talíř nebo prkénko.
  7. Pomocí 2 vidliček natrhejte maso na kousky velikosti sousta. Natrhané kuře vraťte do pánvé s ragú. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  8. Kuřecí ragú podávejte např. s polentou.

Rada: Místo smetany na vaření můžete použít i plnotučnou zakysanou smetanu.