
Příprava
Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme kuře z každé strany (asi 5 minut), dokud nezezlátne. Kuře vyjmeme na talíř a dáme stranou. Do stejné pánve přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a nakrájený celer, promícháme a opékáme za občasného míchání 10-15 minut. K zelenině přidáme nahrubo nakrájený česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme rajčatový protlak a cibulovou pastu a ohříváme 2-3 minuty. Zvýšíme teplotu, zalijeme vínem a přidáme tymián. Za stálého míchání vaříme, dokud se víno téměř úplně nevstřebá. Přidáme bobkové listy, nakrájená rajčata, vývar a kuřecí maso. Přivedeme k varu a poté snižíme teplotu na minimum. Pánev částečně zakryjeme poklicí a vaříme za občasného míchání 35-45 minut. Kuře opatrně přendáme na talíř nebo prkénko. Pomocí 2 vidliček natrháme maso na kousky velikosti sousta. Natrhané kuře vratíme do pánvé s ragú. Promícháme, aby se vše spojilo. Kuřecí ragú podáváme např. s polentou.
Rada: Místo smetany na vaření můžete použít i plnotučnou zakysanou smetanu.