Zeleninová samosa
- Recept od coolinarika.com -Samosa je typická především pro asijskou, konkrétněji indickou kuchyni. Jedná se o křehké taštičky plněné zeleninovou směsí, které můžete využít jako předkrm i jako přílohu.
Příprava
Smícháme mouku, špetku soli, olej, vodu a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 20 minut odpočinout na kuchyňské lince. Poté těsto rozválíme a rozdělíme na stejné čtverce o velikosti cca 5x5 cm. Na každý čtvereček dáme do rohu 1-2 lžíce náplně a zabalíme ho (hrany pěkně zmáčkneme, případně si pomůžeme vidličkou). Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou cibuli na kostičky, přidáme česnek, mrkev a brambory nakrájené na malé kostičky. Směs ochutíme kari kořením, přísadou do jídel Podravka Natur, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme kukuřici a hrášek a chvíli povaříme.
Servírování: Podáváme jako předkrm či jako přílohu.